DGNEWS.EU

"България танцува" с рекорден брой участници

"България танцува" с рекорден брой участници
Nov 07
12:20 2019

С рекорден брой участници ще стартира Националния танцов конкурс за театрално-сценични танци "България танцува`2019" в Димитровград. От 15 до 17 ноември спортна зала "Младост" ще се превърне в сцена на изкуството на танца за най-добрите школи от България, включително и от Италия.

Близо 2000 танцьори ще се явят в солови, дуети, малки групи, формации и продукции в 14-ото издание на конкурса. Участниците ще се състезават в направленията "Класически балет", "Характерни танци" и "Съвременни танци", разделени в 49 състезателни категории в 4 възрастови групи.

За пореден път Министерство на културата и Министерство на образованието и науката дават 9 държавни стипендии в категорията от 8 до 12 клас.

Най-престижната награда - Купата на кмета на община Димитровград ще се връчи на колектив с най-висок рейтинг в общото класиране в трите танцови направления. Специална награда от Министерство на образованието и науката ще се присъди на колектив за стимулиране на творческо развитие в направление "Танцово изкуство". Организатори на събитието са Община Димитровград, Общински център за танцово изкуство "Галаксико" и Министерство на културата.

Председател на журито ще бъде прима-балерината на Софийска опера и балет доц.д-р Диляна Никифорова. Членове на журито са доц.д-р Ани Пампулова, преподавател в НБУ, Сара-Нора Кръстева, директор на балета на Софийска опера и балет, Дарина Бедева, преподавател в Националното училище по танцово изкуство и прима-балерина на Софийска опера и балет, Небойша Веселинович от Сърбия, международен съдия от Международна танцова организация IDO.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?