DGNEWS.EU

Общинските стипендии само за ученици с добро поведение?

Общинските стипендии само за ученици с добро поведение?
Jan 15
14:00 2020

Общинските стипендии и еднократно финансово стимулиране на деца и младежи с доказани постижения, да се дават само при добро поведение. Това предлагат съветниците  Тодор Тодоров, Георги Георгиев, Валентин Христов, Красимира Илиева и Цанко Сталев, които са членове на експертно-консултативна комисия за отпускане на средствата. Съветниците са внесли до ОбС - Димитровград предложения за изменения в Наредба № 21, по която се предоставят общинските стипендии и стимули.

Те предлагат доброто поведение на учениците, кандидатстващи за отпускане на средствата, да се удостоверява със служебна бележка от учебното заведение, че ученикът няма наложени наказания по чл. 199, ал. 1, т. 3, 4 и 5 от Закона за предучилищното и училищно образование през предходната учебна година. Става въпрос за наложени наказания предупреждение за преместване в друго училище; преместване в друго училище; или преместване от дневна форма в самостоятелна форма на обучение.

Друго допълнение в наредбата, за което се настоява, е за дейността си секретарят на комисията да получава възнаграждение от половин минимална работна заплата за 4 месеца, а не само за три, както е сега. Мотивите за това са, че освен през март, септември и октомври, секретарят е натоварен с много работа и през ноември.

Предстои предложенията да се разискват и гласуват от общинския съвет.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?