DGNEWS.EU

Възстановено е водоподаването към 10 населени места в община Димитровград

Възстановено е водоподаването към 10 населени места в община Димитровград
Здравният министър и областният упревител на Хасково лично провериха тече ли вода в чешмите на жителите в село Злато поле
Jul 29
12:00 2020

Възстановено е водоподаването към 10 населени места в община Димитровград от 11 часа днес, съобщи министърът на здравеопазването проф.Костадин Ангелов в село Злато поле. Здравният министър бе на място заедно с министъра на околната среда и водите Емил Димитров, кмета на община Димитровград Иво Димов и областният управител на Хасковска област д-р Стефка Здравкова.Резултатите от пробите не са отчели замърсяване на водата при трите водовземания от селата Брод, Злато поле и Райново. 

Ползването на водата се препоръчва само за битови нужди. Едва след като излязат контролни отрицателни проби ще бъде разрешена водата за питейни нужди. До тогава се препоръчва на населението тя да не бъде ползвана за пиене и готвене.

3260 жители бяха засегнати от липсата на вода породена от превантивното спиране на водоподаването към населените места в общината от ляв бряг на р.Марица. Почти два дни селата Брод, Злато поле, Райново, Долно Белево, Голямо Асеново, Малко Асеново, Странско, Длъгнево, Здравец и Бряст, чийто вододайни кладенци са по поречието на река Марица бяха оставени без вода. Мярката бе наложена превантивно от Областният кризисен щаб и бяха преустановени всички водовземания от басейна на река Марица от Димитровград до Свиленград , за да се защити населението. 

Единствено в село Радиево, не бе спирано водоподаването заради захранването му от собствен водоизточник.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?