DGNEWS.EU

Татяна Лолова гост на Младежките театрални празници в Димитровград

Татяна Лолова гост на Младежките театрални празници в Димитровград
Sep 18
13:54 2020

Звездата на българския театър Татяна Лолова ще гостува на Младежките театрални празници в Димитровград, които ще се проведат от 28 до 30 септември, съобщиха днес организаторите – директорът на Детския и младежки център Радка Тодорова и Тодор Славов от театрална школа „Апропо”. Третото издание на празниците трябваше да се проведе през месец март, но заради пандемията от коронавирус, е било отложено за края на месеца, обясниха на пресконференция те.

Друго известно име, което ще участва е младият театрал и преподавател Антоан Петров, който е познат от участието си в шоуто „Като две капки вода” и от web сериала „Следвай ме”. На 30 септември от 15 часа, той ще води актьорски клас в Димитровград. Желаещите трябва да се запишат предварително на телефон 0884 03 75 51. Урокът ще се проведе в сградата на Детския и младежки център.

Същата вечер, от 18 часа, е срещата-разговор с Татяна Лолова, на която неповторимата ни актриса ще представи биографичната си книга „Дневници и делници”. Тя ще се проведе отново в лятната градина. Припомняме, че преди няколко години именитата ни актриса бе отличена с наградата „Легенда на българския театър” в рамките на съществувалия тогава в Димитровград театрален фестивал „Любимец 13”, организиран от димитровградския театър „Ап. Карамитев”.

Младежките театрални празници стартират на 28 септември от 18 ч. в лятната градина на центъра, библиотеката и музея. Първото представление ще е на театралите от хасковската школа, с които димитровградската „Апропо” си партнира от няколко години. Гостите ще представят пиесата „Куковицата” от Елин Рахнев.

На втория театрален ден, димитровградчани ще могат да видят забавното комедийно шоу „Зевзеците” на местната школа „Апропо”. Началото на театралното представление на 29 септември е от 18 часа.   

За всички събития входът е свободен, а проектът се финансира по общинската програма „Димитровград на младите”.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какви промени в Конституцията на България смятате, че са необходими?