DGNEWS.EU

"Са-Ба" изгражда първия си завод в България до ноември

"Са-Ба" изгражда първия си завод в България до ноември
Mar 22
13:19 2017

Строителството на първия завод в България на турската компания „Са-Ба индъстри" до Димитровград ще приключи до месец ноември. Реално производството на фарове, стопове и осветителни тела за Ford, Renault, Volkswagen и Aston Martin ще започне от догодина. Инвестицията е на стойност 16 млн. лева, а в региона ще бъдат разкрити 350 нови работни места. Това съобщиха на днешната първа копка собствениците и президенти на „Са-ба” в България и Турция Махмут и Хюсеин Озлу.

В церемонията по първа копка се включиха още изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, генералния мениджър на компанията Серкан Куруолу, изпълнителният директор на „Са-ба България” ООД Петър Райчев, кмет Иво Димов и председателят на ОбС – Димитровград Гергана Кръстева. Официален гост на събитието бе главният търговски съветник в посолството на Република Турция у нас Емрах Сазак.

„Са-ба” е семейна компания, която миналата година отпразнува своята 40-годишнина. Това е първата ни международна инвестиция и решението бе трудно, но благодарение на помощта на търговските ни съветници от консулството и с подкрепа на българската администрация успяхме да реализираме проекта си тук. Огромни благодарности към кмета на община Димитровград Иво Димов и неговия екип, които ни подкрепяха напълно и във всичко.”, заяви в приветствието си генералния мениджър на компанията Серкан Куруолу.

Той съобщи, че „Са-Ба” е един от добре познатите доставчици в автомобилната индустрия в света. „Имаме изключително обнадеждаващи мнения от нашите клиенти и бизнес партньори за тази инвестиция. За да можем да задоволим тези очаквания, ние ще изградим една продуктивна и ефективна организация като за целта е нужна подкрепата на всички местни и държавни институции. Ние сме силни, защото сме заедно!”, подчерта той.

Като доказателство за добрите взаимоотношения президентът на „Са-БА” Махмут Озлу връчи официално на кмета Иво Димов плакет в знак на отличното им партньорство. „Днешният ден е специален за мен и моето семейство. Благодаря на баща ми, който днес следи събитията отгоре. Навремето стартирахме с него 5 човека, а сега сме 350 с България.”, сподели развълнуван турският инвеститор.

Кметът Иво Димов подчерта, че „днес финализираме близо 2-годишните ни усилия, които минаха през доста перипетии и проблеми в движение, но успяхме да дадем началото на поредната инвестиция. Макар тя отново да е на територията на Димитровград, тя е важна за всички жители на област Хасково, защото това е правилния път на развитие. Да разкриваме нови производства и нови работни места и да следваме стъпките, които сме начертали”, заяви Димов. Той изказа специални благодарности към турските инвеститори за доверието, на изпълнителния директор на БАИ Стамен Янев и на бившия областен управител Станислав Дечев, защото част от процедурите са минали през техните администрации.

Днес е края на началото, защото с тази първа стъпка започва сериозната работа. Желая успех на инвеститора. Пролет е. Да се захващаме за работа”, заяви изпълнителния директор на БАИ Стамен Янев. 

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?