DGNEWS.EU

Общинските болници спират работа за час в понеделник

Общинските болници спират работа за час в понеделник
Jan 12
15:24 2018

Национален протест срещу унищожаването на общинското здравеопазване, организира на 15 януари Сдружението на общинските болници в България. В понеделник между 12 и 13 часа лекари и медицински сестри от общинските болници в страната се готвят да стачкуват ефективно.

Персоналът им ще излезе пред самите лечебни заведения или пред сградата на съответната община, в знак на протест срещу липсата на адекватни мерки за спасяване на общинското здравеопазване. В Димитровград се очаква протестът да бъде подкрепен символично.

От сдружението алармират, че в страната ни е създадена обстановка при която общинските болници са на път да спрат функционирането си. Като причини за съществуващата безизходица, от сдрежението посочват безсмисленото увеличаване на изискванията за функциониране на болниците; ограничаване на финансирането; намаляване на населението; незаплащането на част от извършената дейност, определена като надлимитна; ниските цени на клиничните пътеки, чрез които се заплаща дейността на болниците са определени 2007 г. при минимална работна заплата 180 лв. и др.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?