DGNEWS.EU

МРРБ консултира онлайн фирмите за строителните продукти

МРРБ консултира онлайн фирмите за строителните продукти
Mar 13
09:54 2018

Информация за изискванията за употреба на продуктите в строителството предоставя по електронен път Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Звено за контакт към ведомството консултира предприемачите в бранша за техническите спецификации, съобразно които трябва да се оценяват строителните продукти в съответствие с европейските и националните изисквания за тяхната употреба. Това дава възможност за правилен подбор на влаганите в строителството продукти, както и за законосъобразното им пускане на пазара.

Целта е да се информират всички участници в строителния процес, както и да се облекчи административната тежест, особено за малките и средни предприятия. Освен строителните фирми от информацията могат да се възползват и проектанти, производители на строителни материали, дистрибутори на продукти за строителството. Информацията, която се предоставя, е напълно безплатна и може да бъде намерена на електронния адрес на Звеното за контакт относно продукти в строителството.

Електронната услуга на МРРБ ще е от полза и за чуждестранните производители на материали за строителството с интерес към българския пазар. На разположение на предприемачите е Ръководство за строителните продукти, с което се представят синтезирано новите правила за пускане на строителни продукти на пазара у нас. В него се дава информация на производителите за задълженията, които имат, и основанията, поради които трябва да изберат нотифициран орган за оценяване на произвеждания от тях продукт. Проектантите и строителите пък се информират за най-подходящия продукт, който им е необходим за изпълнението на строителния обект.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?