DGNEWS.EU

Алековци стартираха кампанията „Написаното остава.Пиши правилно!“

Алековци стартираха кампанията „Написаното остава.Пиши правилно!“
May 19
13:15 2018

„Написаното остава.Пиши правилно!“ е насловът на кампанията, в която се включиха учениците от прогимназиален етап в ОУ „Алеко Константинов“ в Димитровград, съобщиха от училището. Инициативата се провежда от 17 май до 2 юни и е посветена на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Алековци стартираха кампанията с диктовка не само, за да проверят знанията си по български правопис и пунктуация, но като почит към българската просвета и култура, към българските учители, просветители и дейци на културата.

Най-добре представилите се участници в диктовката ще получат стикери, които да залепят върху надписи с правописни грешки, които ни заобикалят. Организаторите на кампанията в училището са зам.-директорът А. Желязкова и литераторите М. Никова и А. Русинова. Инициаторите планират да включат в кампанията и желаещи родители, които да покажат на деца, че трябва да се пише грамотно, защото написаното остава.

От 2015 година Институтът за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при Българската академия на науките цели с кампанията да привлече вниманието на всички участници в образователния процес грамотността за развитието на обществото.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?