DGNEWS.EU

Камери и охрана пазят ремонтираните училищни дворове в Димитровград

Камери и охрана пазят ремонтираните училищни дворове в Димитровград
Jul 10
16:11 2018

На цялостно ремонтирани училищни дворове след десетилетия ще се радват учениците в Димитровград от новата учебна година. Шест училища в града вече са с напълно обновени бази благодарение на безвъзмездна финансова помощ от над 6 млн. лв. оперативна програма "Региони в растеж".

Въпреки че официално още не са въведени в експлоатация, новите спортни съоръжения с изкуствени настилки вече се ползват с удоволствие от децата, увери се наш екип в едно от ремонтираните училищни пространства. Опазването на новите придобивки обаче ще е предизвикателство за директорите на училища и тест за гражданското съзнание и възпитание. От началото на месец юли дворовете се охраняват от назначена физическа охрана и чрез видеонаблюдение, а табели предупреждават да не се минава през новите игрища. Десетки камери, монтирани в рамките на проекта, вече следят за евентуални посегателства срещу спортно оборудване.

Припомняме, че ремонтите на дворовете на училищата ОУ „Алеко Константинов”, ПМГ „Иван Вазов”, ЕГ „Д-р Иван Богоров”, СУ „Васил Левски”, СУ „Любен Каравелов” и ОУ „Пенчо Славейков” стартираха миналата година по проект разработен от общината. В тях бяха изградени напълно нови площадки и игрища с езкуствена настилка за различни видове спорт - волейбол, баскетбол, минифутбол, народна топка, бадминтон, тенис на маса, лекоатлетически писти и фитнес, зони за обучение по безопасност на движението, амфитеатрални трибуни и др.

Отделно училищните дворове бяха цялостно асфалтирани, изградено бе енергоспестяващо осветление, монтирани бяха нови пейки и беседки. В рамките на проекта се работи по архитектурна част и геодезия, вертикална планировка, паркоустройство и благоустрояване, конструктивно и др.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще посрещнете Новата 2020 година?