DGNEWS.EU

Село Добрич домакин на фестивала "С вяра в доброто и надежда в бъдещето"

Село Добрич домакин на фестивала "С вяра в доброто и надежда в бъдещето"
Oct 19
18:31 2018

Националният фолклорен фестивал ,,С вяра в доброто и надежда в бъдещето”, посветен на християнския празник „ Св. Иван Рилски”, ще се проведе утре, 20 октомври в село Добрич. Откриването му е в 9 часа в салона на читалище „Нов път 2011”, което за четвърта година е организатор на проявата.

Във фестивала могат да участват таланти от всички възрасти. Надпреварата е в 5 категории: групи за народни предания, легенди и обичаи; групи за изворен фолклор; групи за обработен фолклор; индивидуални изпълнители; танцови групи, клубове и ансамбли.

Всички участници ще получат грамота, закуска и вода. Жури от специалисти ще оценява уменията на участниците. Присъдени ще бъдат златен, сребърен и бронзов медал и Диплом за всяка категория и възрастова група. Специални награди ще има за най-малък и за най–възрастен участник, за цялостно представяне, при участие в няколко категории и групи; и награда на журито.

Фестивалът се финансира от Община Димитровград, Народно читалище ‘’Нов път 2011”, дарители и приятели на народното творчество.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?