DGNEWS.EU

38 даровити славейковци получиха финансови стимули от общината

38 даровити славейковци получиха финансови стимули от общината
Dec 07
15:23 2018

Финансовите стимули за високите си постижения в науката, изкуството и спорта получиха днес 38 ученици от димитровградското на ОУ „Пенчо Славейков”. Тържествено връчване на еднократните за годината стипендии се състоя в учителската стая в присъствието на родители на талантливите деца. Наградите връчи председателят на Общинския съвет Гергана Кръстева.

„Щастлива съм, че за поредна година Община Димитровград връчва такива стипендии. Нека всяка награда е подарък, но и стимул догодина отново да кандидатствате. Родители бъдете горди с децата си!, заяви тя.

Кръстева съобщи, че за да може критериите да бъдат още по обективни, ОбС вече е изготвил нова наредба за подпомагане на даровитите деца. Проектът й ще бъде публикуван на сайта на Общината след 20 декември и ще има срок до 20 януари за общественото й обсъждане.

„С тази нова наредба целим все повече и повече деца да могат да участват в общинската програма. Решили сме списъка със състезанията, които ще носят точки по наредбата да бъде предварително оповестяван в началото на годината, за да може всеки родител да подкрепи детето да участва в тези състезания”, обясни Кръстева.

Благодарности към наградените деца и техните родители изказа и директорът на ОУ „Пенчо Славейков” Снежана Ангелова. „Горда съм че днес училището ни приветства своите таланти. Благодарна съм на Община Димитровград за възможността която дава на нашите деца, за стимулите и за високата оценка за техния труд, упоритост и желание да се изявяват себе си, училището и семейството си”, сподели на тържеството тя.   

Сумата от общо 4856 лв. си поделят 38 възпитаници на училището постигнали сериозни постижения в европейски и световни състезания.

По данни на председателя на комисията по образование, младеж и спорт към местния парламент Тодор Тодоров в последните години сумата за децата нараства, както и техния брой. Годишно кандидатстват над 200 даровити деца по наредбата.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?