DGNEWS.EU

Одобриха нови два проекта на Общината, ремонтират проблемна зона в Димитровград

Одобриха нови два проекта на Общината, ремонтират проблемна зона в Димитровград
Dec 14
15:00 2018

Два проекта за над 2 млн. лева в областта на околната среда и устойчивия туризъм ще изпълнява догодина Община Димитровград, съобщи на пресконференция днес кметът Иво Димов. Проектите са с европейско финансиране по програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция и ще се изпълняват с турската община Узункьопрю. Те са били одобрени вчера на заседание на Комитета за наблюдение на програмата.

Проектът по устойчив туризъм на стойност 966 101 лв. предвижда ремонт на проблемното междублоково пространство зад блок №1 на булевард „България“. Както писахме преди време, мястото до дирекция „Социално подпомагане” е занемарено от години и в момента е превърнат в паркинг. Планирано е на мястото да се изгради детска площадка с фитнес уреди на открито, тенис на маса и др.. Разработено ще бъде и на уеб приложение за мобилни устройства, което да навигира към забележителностите в града и региона.

Вторият проект е насочен към превенция на наводнения за на стойност 1 165 915 лв. С финансиране по него Община Димитровград ще закупува специализирана високопроходима техника за 250 000 лв. за разчистване на речни корита, дерета, канали, канавки и др. По него ще са правят анализи за изготвяне на карта на опасностите от наводнения в трансграничния регион, ще се създадат и обучат групи доброволци като да помагат при подобни бедствия.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?