DGNEWS.EU

Правилникът за вътрешния ред на пазарите в Димитровград стана публичен

Правилникът за вътрешния ред на пазарите в Димитровград стана публичен
Jan 10
10:49 2019

Действащият Правилник за вътрешния ред на общинските пазари в Димитровград е публичен от вчера. Заинтересованите могат да се запознаят с разпоредбите му от официалния сайт на Община Димитровград. Правилникът е задължителен за спазване от всички търговци, техни представители, занаятчии, производители и други юридически и физически лица, които осъществяват дейност на общинските пазари в града.

Той регламентира основните права и задължения на лицата, извършващи дейност на общинските пазари, работното време, регламента за ползване на имоти, обекти и съоръжения, доставката на стоките, подготовката и извършване на продажбите им, поддържане на хигиена, вътрешния ред и организация на движението, опазването на имуществото на общинските пазари и санкциите при нарушаване на утвърдените правила и други разпореждания на държавни или общински органи.

В него са разписани още основните изисквания за провеждането на търговете и реда за отдаване под наем на обекти на пазарите в структурата на общинското предприятие СПИОПТ. Публикуването на Правилника съвпадна с обявяването на първия публичен търг с явно наддаване на 9 помещения на модернизирания зеленчуков пазар.  Правилникът е утвърден със Заповед №1555/25.10.2018 г. на Кмета на община Димитровград Иво Димов.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?