DGNEWS.EU

Димитровградчанин, класирал се за Златния Орфей, издаде дебютен албум

Димитровградчанин, класирал се за Златния Орфей, издаде дебютен албум
Митко Карев издаде първия си музикален албум
Jan 10
12:16 2019

Дебютен музикален албум издаде димитровградчанинът Митко Карев, който преди 43 години се класира за Златния Орфей. Известният сред приятелите си като родният Пепино Галиарди, ще представи диска „Богат беден” с 11 хитови песни на 16 януари в родния си град. Премиерата ще се състои от 18:30 часа в кафето на Клуба на дейците на културата.

Музикалният албум е дело на известния димитровградски музикант Димчо Делев, който един от основателите на модерния фолк у нас и създател на редица хитове и оркестри. Песните в албума са по негов аранжимент, той също е тонрежисьор, монтажист и всичко останало по създаването на музикалния диск.

Продуцент на албума е друг популярен в музикалните среди у нас димитровградчанин – Стефан Статев. Преди да се отдаде на самостоятелна кариера, дълги години той е бил музикален продуцент в „Пайнер”. Статев е създател на над 300 популярни песни и е работел с най-големите поп фолк звезди като Ивана, ДесиСлава, Малина, Райна и други. Негови песни звучат в българския филм „Уестърн”, който бе в селекцията на кинофестивала в Кан през 2017 г. 

Стефан Статев е диригент на детската вокална група "Слънчогледи" и женския хор към КДК в Димитровград.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?