DGNEWS.EU

Пореден спад на престъпността в Хасковско отчете МВР

Пореден спад на престъпността в Хасковско отчете МВР
Mar 14
10:24 2019

Спад на регистрираните престъпления се наблюдава във всички районни управления на полицията в Хасковско. Това показва отчета на областната дирекция на полицията за миналата година, представен вчера. Данните показват, пореден спад на престъпността и увеличение на разкритите престъпления до 60 на сто от общия брой в областа. От името на ръководството на МВР добра оценка за работата на хасковските полицаи дадоха главните комисари Светлан Кичиков /ГДГП/ и Николай Николов /ГДПБЗН/.

От извършените през 2018 г. в Хасковска област 2374 криминални престъпления, с най-голям дял от 36% са кражбите на имущество. През м. г. са регистрирани 846 кражби, което е с 289 по-малко спрямо предходната годината.

Дирекцията има значителен напредък в разкриваемостта на престъпленията свързани с акцизните стоки, отчетоха от полицията. През изминалата година са били съставени 277 акта по Закона за акцизите и данъчните складове за разпространение на цигари без бандерол и тютюн. Иззети са 1 305 102 къса цигари, 7 504 пури и над 706 кг тютюн.

Подчертана бе ролята на мобилните екипи посещаващи малките населени места в противодействието на престъпността.

На отчет-анализа на областната дирекция на МВР присъстваха областният управител, окръжният прокурор и председателят на Окръжен съд в Хасково, които за пореден път изразиха задоволството си от традиционно доброто работно партньорство.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?