DGNEWS.EU

Кметът: Димитровград има гражданско общество, което милее за природата

Кметът: Димитровград има гражданско общество, което милее за природата
Училището в с. Ябълково бе отличено с две награди в кампанията. Наградата приеха най-активния ученик и директорът Елза Видева.
May 15
20:28 2019

Кметът на Димитровград Иво Димов награди днес победителите в тазгодишната кампания за пролетното почистване на общината. Преди да връчи грамотите и предметни награди на най-активните училища, детски градини, социални заведения и граждани, градоначалникът благодари на всички участници в кампанията. Пред присъстващите той сподели, че в Димитровград има гражданско общество, което милее за околната среда. Димов посочи, че общината масово се засипва със сигнали, ако някой си позволи да мърси и хвърля боклуци в града и зелените му площи. Той даде като пример за гражданска нетърпимост замърсяването с хартиени отпадъци и кашони до новите контейнери за разделно събиране на смет.

В категория "Детски градини" за най-добре почистен двор и поддържан район около двора на детската градина награди получиха ДГ №4 - филиал с.Черногорово, ДГ №1 - филиал "Роза" и ДГ "Райна Княгиня". Специални благодарности отправиха и директорите на учебни заведения към активността на децата, техните родители и работещите. Похвала имаше и към кмета с. Черногорово, който съдейествал за почистване на градината.

В надпреварата между училищата с най-добре почистен двор и район около него ще бъдат наградени ОУ "Васил Левски" с.Ябълково, ПЕГ "Д-р Иван Богоров" и ПГ "Проф.д-р Асен Златаров".

С най-голямо събрано количество хартия в кампанията "Лист по лист" е ОУ "Пенчо Славейков" с 4 930 кг. Втори в кампанията с 1360 кг е ОУ "Васил Левски"-с.Ябълково, а трети с 1200 кг са учениците на ПМГ "Иван Вазов". В кампанията над 400 кг е предала само една ученичка, която днес получи наградата от ичето на училището. 

В кампанията по пролетното почистване се включиха и социални заведения. Най-активни  от тях бяха Дневен център за деца с увреждания – гр. Димитровград и Социално предприятие- гр.Димитровград. За най- добре поддържан двор на пенсионерски клуб бяха отличени потребителите на ПК „Бригадирски щаб”, намиращ се на бул.”Трети Март”.

Сред гражданите най-активни бяха живущите на бул.”Раковски” №47, ул.”Простор” № 16 и № 18,  бул.”Вапцаров” № 16, ул. „Емилиян Станев” № 12, ул.”Гео Милев” №18-нов. Днес кметът съобщи, че вече е задвижил процедурите и скоро те ще получат кошчета, пейки и всичко, обещано от администрацията.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?