DGNEWS.EU

Професионалната гимназия в Димитровград изпрати 47 абитуриенти

Професионалната гимназия в Димитровград изпрати 47 абитуриенти
May 16
08:15 2019

Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” изпрати своите 47 абитуриенти. Тържеството започна с посрещане на училищното знаме, след което директорът на гимназията Румяна Монева поздрави завършващите. Тя пожела на зрелостниците успехи в живота и да не забравят, че са поставили основите на професионалния си път в единствената професионална гимназия в Димитровград. След предаването на училищното знаме, Монева плисна менче вода пред абитуриентите, а те пуснаха балони, символ на свободния човешки дух.

На тържеството бяха обявени и професионалните айдъли на випуска: Олександър Ковалчук за специалност „Електронна търговия”, Кръстю Димитров за специалност „Електрообзавеждане на производството” и Михаела Георгиева за специалност „Технологичен и микробиологичен контрол в ХВП”. Много смях и закачки предизвика обявяването на традиционните номинации за най-добрите в учението и практиките „Пчеличката Мая”,  „Дялан камък”, „Златни ръце”, както и закачливите „Спящата красавица”, „Ръцете ми пречат”, „Най-високо виреещ мозък”, „Вечно гладен“ и др.

Завършващите от петте специалности през тази учебна година бяха поздравени от група ученици от гимназията с изпълнението на кръшни български хора и с прочувствено слово с пожелание за успешен старт в живота. От свое име абитуриентите благодариха на учителите за знанията и подкрепата през четирите години на обучение в гимназията и ги поканиха да споделят абитуриентската им вечер на 27 май в ресторант „Москва”.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?