DGNEWS.EU

Рекорден брой участници на „Гранд Купа Хасково 2019“ по спортни танци

Рекорден брой участници на „Гранд Купа Хасково 2019“ по спортни танци
Снимка: Фейсбук
May 16
18:50 2019

Рекорден брой заявки за участие са подадени за открития национален турнир по спортни танци „Гранд Купа Хасково 2019“, който ще се проведе на 18 май в хасковската зала “Дружба“. Това съобщиха на пресконференция днес организаторите от клуб „Гранд“ Павлина Вълчева и Николай Манолов.

36 клуба са заявили, че изпращат свои представители в състезанието, провеждащото се за четвърта поредна година. Над 200 са двойките, а 160 са солови изпълнители и формации. Участниците са от цялата страна, като за първи път в Хасково ще дойдат състезатели от Шумен, Кюстендил, Нова Загора и Благоевград.

Турнирът започва в 10 часа с надпревара в категория „„Изгряващи звезди“.  От 14 часа e откритият национален турнир. Официалното откриване е в 18 часа. След него са финалите на Купа България. За победителите са предвидени купи, награди и парични премии. Входът за зрителите е свободен.


Организаторите от клуб „Гранд“ благодариха за съдействието, което им оказва Община Хасково и кметът Добри Беливанов. По думите им заради добрата съвместна работа с общината, всяка година броят на участниците нараства. Има идея догодина надпреварата да се проведе в рамките на два дни.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?