DGNEWS.EU

Димитровградчанин влезе в Управителния съвет на БФИЕК

Димитровградчанин влезе в Управителния съвет на БФИЕК
Jun 13
17:21 2019

Инж. Мирослав Димитров, директор „Производство и поддръжка“ в торовия производител „Неохим“ АД – Димитровград стана член на Управителния съвет /УС/ на Българска федерация на индустриалните енергийни консуматори /БФИЕК/. Той бе избран единодушно на общото събрание на сдружението, след като бе установено, че отговаря на устава на организацията за подходяща професионална квалификация, образование и опит и има постоянен адрес в страната.

БФИЕК е създадена през 2006 г. Нейната мисия е развитие на пазарите на енергия. Целите й са да представлява индустрията пред изпълнителната и законодателната власт, пред енергийните дружества и производители по проблемите, свързани с електрическата енергия и природния газ.БФИЕК е и член на международната федерация на индустриалните енергийни консуматори - IFIEC EUROPE.Членовете на УС на федерацията се избират за срок от две години, като няма ограничения в броя на мандатите. В състава на Съвета могат да влязат само юридически лица, членуващи в сдружението, каквото е „Неохим“ АД.

На 14 март т.г. инж. Мирослав Димитров участва в годишния форум на федерацията „Индустриален триатлон: климат, енергетика и околна среда“, където представи доклад на тема: „Отражение на ръста на цените на емисиите върху производствените предприятия (Case – Химическа промишленост)“. Сега, в качеството си на член на БФИЕК, той ще бъде ангажиран и с решаването на поредния казус, който се изправя пред организацията - промени в правилата за сетълмент. Според експертите, готвените промени ще блокират огромен финансов ресурс при търговците на електроенергия, ще оскъпят извършването на дейността, ще принудят редица търговци да се оттеглят от пазара и ще доведат до повишение на цените на електроенергията за клиентите на свободния пазар.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли замразяването на депутатските заплати в извънредното положение?