DGNEWS.EU

Над 750 творци участваха във фестивал в Димитровград

Над 750 творци участваха във фестивал в Димитровград
Jun 16
08:45 2019

Над 720 танцьори, певци, музиканти и майстори-занаятчии от 5- до 85-годишна възраст участваха Осмия Международен фолклорен фестивал „С танците на дедите ни” в Димитровград и в съпътстващия го Панаир на занаятите. Това съобщиха организаторите от НЧ „Звездица 2003”.

Фестивалът бе посветен на паметта на изтъкнатия хореограф Димитър Дойчинов. Общо 11 концерта бяха изнесени в рамките на надпреварата.

Фестивалът протече в продължение на 5 дни на сцената на централния площад и в спортната зала, както и в училище „П. Славейков”, в дневните центрове за деца и възрастни с увреждания, и в селата Добрич и Крепост.

Общо 26 формации от 14 населени места от Сърбия и България участваха във фестивала. Концерти изнесоха ансамблите: „Слобода” от град Нови Сад, „Загорче” Стара Загора, „Южняци” Хасково, „Заря” Правец, „Пиринска китка” Благоевград, домакините от „Звездица”, детските формации и групи "Алма” с.Ябълково, „Добричанче” с. Добрич, „Пъстрица” и „Южняче” от Хасково, както и най-малките артисти от димитровградските детски градини „Пролет”, „Радост” и „Слънце”.

В Панаира на занаятите се включиха майстори от Пловдив, Димитровград, Хасково, Габрово.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на местните избори на 27 октомври 2019 г.?