DGNEWS.EU

Пожарът в общежитието унищожи стаи, започва ремонт на сградата

Пожарът в общежитието унищожи стаи, започва ремонт на сградата
Nov 05
12:00 2019

Две стаи и част от покрива са изгорели напълно в пожара, избухнал рано тази сутрин в общежитие за социално слаби в Димитровград. Частично засегнати от огъня са трета стая и част от коридора в общинската сграда.

Огънят е тръгнал от стая на първия етаж. Обитаващия стаята 38-годишен мъж лично е информирал охранителя на сградата за възникналия пожар, който сигнализирал на институциите. Късо съединение в електрическа печка или неугасена цигара са версиите по които се разследва причината.

Всички 23 обитатели на сградата са изведени и евакуирани в резултат на адекватната и бърза реакция на охранителя, огнеборците  и полицаите. Трима са леко обгазени, а една жена е с минимални изгаряния по лицето. Тя е прегледана и по нейно настояване е пусната за домашно лечение.

От общината съобщиха, че предприемат ремонт на сградата. От днес служители на общинското предприятие „Благоустрояване” започват да разчистват отломките от пожара. Обитателите от засегнатите стаи вече са настанени в друго крило на общежитието.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?