DGNEWS.EU

Над четвърт милион потъват в общински пътища

Над четвърт милион потъват в общински пътища
Aug 10
11:26 2013
Над четвърт милион лева ще потънат в ремонти по междуселищната пътна мрежа в община Димитровград това лято. Сериозната работа по изкърпването на дупки стартира в началото на месец юли. Вече е приключила работата по отсечката между Горски извор и Ябълково. Ремонтът й е струвал 60 хил. лв. от републиканския бюджет. 

Други 50 хил. лв. са вложени в кръпки по участъка Димитровград-Ябълково през село Крум. С 13 600 лв. от републиканския бюджет е бил отремонтиран и разклонът за село Крепост. Най-скромна държавна субсидия от 10 хил. лв. е отишла за запълване на дупките по пътя от Горски извор към Върбица през Бодрово до границата с община Първомай.

Пътят за село Крум все още е най-разбития в общината   
От средата на август ще стартира работа по реновиране на пътната настилка на пътя Димитровград - с.Черногорово - с.Воден - с.Узунджово. Предвидените ремонтни дейности по него възлизат на 120 хил. лв. Предстои да се извършат ремонти и на пътните настилки по отсечките от град Меричлери към квартал “Марийно” и към село Великан, както и на участъка от Димитровград към селата Бряст, Здравец и Странско до границата с чирпанското село Зетьово.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?