DGNEWS.EU

19 доброволци в пандемията отличи кметът на Димитровград

19 доброволци в пандемията отличи кметът на Димитровград
Jun 10
12:22 2020

19 доброволци бяха удостоени днес с благодарствени грамоти от кмета на община Димитровград Иво Димов за безвъзмездната си помощ по време на извънредното положение по повод пандемията с Ковид-19. Градоначалникът изказа дълбоката си благодарност са оказаната тяхната подкрепа на общинския кризисен щаб. „Всички вие отделяхте от времето си, рискувахте здравето си и това на близките си, за да бъдете в помощ на поставените под карантина или нуждаещите се”, заяви Димов. Той връчи грамотите от името на гражданите, от общината и от общинския кризисен щаб на Ангел Ангелов, Веселин Иванов, Добринка Илева, Желязко Желязков, Запрян Запрянов,Здравко Русев, Катерина Илиева, Наталия Делчева, Нели Делчева, Никола Здравков, Николай Велев, Николай Георгиев, Светла Билярска, Славея Бялкова и Румен Начев.

От името на доброволците Наталия Делчева от фондация „Подари усмивка” благодари за предоставената възможност да бъдат част от това. „За зрелостта на едно общество се съди по отношението му към доброволчеството и благотворителността”, заяви дългогодишната доброволка.

Доброволците подпомагаха местната администрация в дейностите по доставката на храни, медикаменти и др. услуги лица под домашна карантина и нуждаещи се в цялата община, сред които възрастни и трудноподвижни хора. Те помагаха и в пропускателния режим и мерки в църквата по Великденските празници и др.

За доброволческия екип в борбата с коронавируса общината получи и дарение автомобил Рено Канго, чрез Националния логистично-координационен щаб и със съдействието на Националното сдружение на общините.

Кметът на Димитровград отчете, че събраните парични дарения за борба с коронавируса са 23 210 лв., от които са изразходвани за висок клас маски за медиците от МБАЛ "Св. Екатерина" и др. дейности. Остатъкът има от 22 620 лв. които ще бъдат изпалзвани за дейността на болницата. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?