DGNEWS.EU

Четирима съдят прокуратурата за близо 360 000 лв. обезщетения

Четирима съдят прокуратурата за близо 360 000 лв. обезщетения
Jun 15
11:12 2020

358 000 лева обезщетения за претърпени неимуществени и имуществени вреди искат от Прокуратурата четирима граждани, оправдани по престъпление, за което са били обвинени от прокуратурата. По внесените от лицата искови молби в Окръжен съд – Хасково са образувани гражданските дела. В две от молбите се претендира сумите от по 70 000 лв., представляващи обезщетение за претърпени неимуществени вреди, като исковете са предявени като частични от пълния им размер от 100 000 лв.

В третата молба са предявени обезщетения в размер на 128 000 лв. за неимуществени вреди и на 900 лв. за претърпени имуществени такива. А в четвъртата молба ищецът претендира обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на 90 000 лв.

Ответник в четирите производства е Прокуратурата на Република България, като всеки един от ищците посочва, че претендираните обезщетения за претърпени неимуществени и/или имуществени вреди произтичат от признаването им за невиновни, съответно оправдаването им в извършване на престъпление, за което им е повдигнато обвинение от Прокуратурата.

Четиримата са били обвинени през 2006 г. в кражба на 53 броя телевизори от товарен влак на ЖП гарата в Свиленград. Действали са в съучастие разрушавайки прегради, скъсвайки пломбите на вагоните и задигайки стоката с микробус. В време на кражбата двама от тях са били стрелочници, а трети - патрул, съпровождащ влакове.

По случая през годините са били заведени серия дела пред различни инстанции, но в крайна сметка лицата са били оправдани.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?