DGNEWS.EU

Засилват контрола заради коронавируса в област Хасково

Засилват контрола заради коронавируса в област Хасково
Снимка: Областна администрация - Хасково
Jul 09
17:00 2020

Областният управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова свика спешно заседание на Областния кризисен щаб във връзка с въведените от Министъра на здравеопазването временни противоепидемични мерки на територията на страната. Областният управител представи пред присъстващите новата заповед на Министъра на здравеопазването и ги запозна с актуалната обстановка в областта. Към момента на територията на област Хасково има 5 активни случая на заразени с коронавирусна инфекция. Хоспитализираните лица, настанени в МБАЛ-Хасково, са един пациент от Харманли, един пациент от Димитровград и трима от Хасково. Един пациент е на домашно лечение.

Директорът на Регионалната здравна служба Хасково д-р Соня Димитрова обяви, че след проведеното епидемиологично проучване, се установи, че днешният обявен случай на мъж от община Минерални бани, не се е прибирал на територията на областта.  Д-р Димитрова допълни, че към момента под карантина от област Хасково са поставени 882 души.

Областният кризисен щаб взе решение да изиска информация от кметовете на общините от областта за предстоящи мероприятия на територията на съответната община, с цел извършване на контрол и проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Да се засили контролът по заповедта на Министъра на зсравеопазването - № РД-01-393/09.07.2020 г., чрез извършване на редовни съвместни проверки от Инспекцията  по труда, Областна дирекция по безопасност на храните – Хасково, Регионалната здравна инспекция - Хасково, кметовете на населени места и Областна дирекция на МВР - Хасково. Препоръчва на търговските вериги в часовите пояси, в които човекопотокът е по-голям, да следят за броя на посетителите в обекта, за спазването на дистанция и за използването на предпазни маски, съобщиха от пресслужбата на областна администрация.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?