DGNEWS.EU

Полицията в Димитровград с обновен Център за обслужване на граждани

Полицията в Димитровград с обновен Център за обслужване на граждани
Снимки: ОДМВР-Хасково
Jul 17
10:06 2020

Обновен център за обслужване на граждани заработи от вчера в сградата на полицията в Димитровград. Входът му е от северната страна, към булевард“Д.Благоев“ №10. Центърът отговаря на изискванията за стандартите за качество на административното обслужване.

На едно място, гражданите на Димитровград и областта ще могат да се възползват от предоставените им услуги по издаване на български документи за самоличност и свидетелства за правоуправление, независимо от постоянния им адрес.

Две от гишета ще обслужват гражданите във връзка с документи по Контрол на общоопасните средства. На други две – служители от КАТ ще връчват наказателни постановления и ще приемат заплащания за нарушения по Закона за движение по пътищата. Осемте гишета са оборудвани с терминални ПОС устройства за заплащане на такси и глоби по  ЗДвП.

От сектор „Български документи за самоличност“ очакват до края на 2020 г. в РУ Димитровград, заявления за издаване и подмяна на лични документи да подадат около 10 000 души, а през 2021г. – още 18 000, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Хасково.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?