DGNEWS.EU

13 съдебни заседатели положиха клетва в Районен съд – Димитровград

13 съдебни заседатели положиха клетва в Районен съд – Димитровград
Jul 23
19:30 2020

13 новоизбрани съдебни заседатели положиха клетва в Районен съд – Димитровград днес. Така общият им брой достигна необходимият брой от 25 съдебни заседатели. Церемонията се проведе в Съдебна палата в Димитровград и бе водена от Председателя на съда - съдия Иван Маринов. Преди полагането на клетва, съдебните заседатели се запознаха с естеството на делата, в които е необходимо присъствието им, както и с начина на разпределение на делата и избора на съдебни заседатели.

Заседателите се заклеха в името на народа да прилагат точно Конституцията и законите на Република България, да изпълняват задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъдат безпристрастни, обективни и справедливи, също и да не разкриват тайната на съвещанието.

След клетвата бе проведено общо събрание на съдебните заседатели, в което бе избран и техен съвет. Проведено бе начално обучение на съдебните заседатели от председателя на Окръжен съд - Хасково - съдия Миглена Тянкова, като в обучението се включиха и новозаклели се съдебни заседатели от Районен съд-Хасково.

Припомняме, че първите съдебни заседатели за следващия 4-годишен мандат, положиха клетва през януари т.г.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?