DGNEWS.EU

Димитровградчанката Виктория Бобева пета при девойките на световното

Димитровградчанката Виктория Бобева пета при девойките на световното
Aug 17
13:50 2013
Виктория Бобева се класира на пето място на световното първенство по борба за юноши и девойки, провело се в столичната "Арена Армеец", съобщи www.dimitrovgradbg.com. Димитровградчанката надви в първата си среща Гюрманал Йеркебаева от Казахста, която е трета в първенството на Азия. При следващото си излизане на тепиха Вики безапелационно тушира туркинята Гамзе Дурукан и бронзова медалистка от световното за девойки през 2012-та година.
На полуфинала Виктория спори с Татяна Морозова (Русия). В драматичен двубой малко не достигна на Бобева да намери място във финала. Тя отстъпи пред третата на Европейското за девойки с резултат 3:6.В последната си среща Бобева загуби битката за бронза срещу китайката Ксю Руи и остана пета в категория до 72 килограма.

"Успешно световно за Вики, като борба и представяне", заяви категорично председателят на СКБ Димитровград - Георги Петров. Бори се само срещу титуловани съпернички и за пореден път показа, че не им отстъпва. И този път не и достигна малко, но всяка година се представя все по-добре. Тази година натрупа опит, това което й липсваше - двубои срещу силни противнички, вече го има. Тя е най-малка - първа година при девойките, има още две пред себе в тази възраст. Продължава ли по същия начин, да се труди - неминуемо ще дойдат и медалите. След края на схватките Вики бе поздравена за представянето си от президента на Българската федерация по борба - Валентин Йорданов, добави Георги Петров.
Българките са 6-ти в отборното класиране на първенството на планетата по борба за девойки. Нашият тим приключи с 29 точки и два медала - злато на Елица Янкова и сребро на Джанан Манолова. Класирането оглави тимът на Япония с 51 точки, а второто място си поделиха отборите на Русия и Монголия с по 44 точки.
Източник: www.dimitrovgradbg.com

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?