DGNEWS.EU

Димитровград се събуди: Долу мафията, искаме си държавата!

Димитровград се събуди: Долу мафията, искаме си държавата!
Aug 07
23:15 2020

Десетки димитровградчани протестираха тази вечер с искане за смяна на порочния и престъпен модел, по който се управлява България, оставката на правителството на Бойко Борисов, на главния прокурор Иван Гешев, на директора на Българска национална телевизия Емил Кошлуков. Димитровградачни казаха не на задкулисието и мафията, които са окупирали всички ключови постове в държавата. 

"Оставките не са достатъчно наказание за тези 10 години на лъжи,манипулации, кражби и рекет. Правителството на Борисов доведе страната до криза, защото тяхната основна цел е келепира и облагодетелстването. Партията му черпи сили от срастването на всички институции на държавата и на всички нива с изпълнителната власт, а това е определението за мафия”, заяви Кирил Станчев.

„Ние ги избрахме - като гласувахме до тях или не отидохме до урните, и имаме моралното и законно право да ги уволним. Искаме си държавата, защото ние сме държавата. Искаме морал в политиката, в правото, в здравеопазването! Вече 10 години ни обиждат и се подиграват - били сме лош материал, лумпени, толупи, последно ни нарекоха разглезени терористи и манипулирани примати. Подиграват се с децата ни, с родителите ни, с труда ни, със здравето ни и страната ни. И това се случва, защото ние го позволяваме”, заяви д-р Йорданка Богданова.

Иван Стойчев, който организира протеста в Димитровград заяви, че в момента протестиращите в страната търсят нова държава в собствената си държава. Освен тях от микрафона се изказаха и дреги недоволни от управлението на страната. 

Димитровградчани бяха подкрепени и от протестиращи от Хасково и София. „Всяко общество живее според морал, норми и закони. Създава и издържа ред институции, които следва да ги спазват и да ги  защитават – следствие, прокуратура, и най-отгоре е съда. Въпроса е защо при нас това не работи? Ами, просто е , защото хората заемащи най-високи позиции са зависими от задкулисието и обслужват неговите интерес”, заяви един от организаторите на протестите в Хасково Тодор Топалов. Пред събралото се множество той заяви, че оставките на премиера и главния прокурор е първата стъпка  към отвоюването на държавата от народа.

Протестиращите заявиха още, че България е в дълбока криза и върви към диктатура. Затова само оставки не стигат, а е нужна смяна на системата, защото тя не обслужва народа, а определени партии и техните кръгове. Само промяна на системата ще пребори корупционните схеми, раздаването на постове и финансови фондове на избрани бизнесмени, политическите и шуробаджанашки назначения, и пороци, като зависимости и търговия с влияние, заявиха още протестиращите.

Сред присъстващите на протеста имаше хора от различни възрасти и много млади семейства с децата си. След изказванията на площада протестът продължи с шествие, което от площад „Поезия” премина по централната алея, покрай сградата на Община Димитровград и стигна до Голямата лампа на входа на парк „Марица”.   

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?