DGNEWS.EU

Набират средства за люлка-везна за децата с увреждания в Димитровград

Набират средства за люлка-везна за децата с увреждания в Димитровград
Sep 18
15:29 2020

Дарения от 376 лв. бяха набрани при представяне на книгата с почетни граждани на Димитровград снощи. Средствата са за изграждане на специализирана люлка-везна за децата в неровностойно положение, което да се монтира в двора на Дневния център за деца с увреждания в града. Идеята е децата ще могат сами да общуват докато се забавляват, а съоръжението да се ползва от всички нуждаещи се от града, не само от потребители на центъра, сподели директорът му Ивелина Златева.

Тя разказа, че инициативата е тръгнала от димитровградчани с добри сърца в края на миналата година с желанието към каузата да се привлече цялата местна общност. Оттогава са реализирани няколко прояви за набиране на средства и е създадена е фейсбук група „Доброто е сила!”, която да популяризира кампанията чрез социалната мрежа.

Ограничителните мерки срещу коронавируса наложиха отлагането на много събития в града от месец март насам. Това се е отразило и на кампанията по набиране на средства.

5000 лв. са необходимите средства за закупуване и монтиране на люлката-везна и изграждането на бетонова основа и полагането на предпазна настилка. До момента са набрани 2730 лв., съобщи още Златева. Тя благодари на всички инициатори и участници и на отзовалите се дарители до момента в кампанията.

Повече информация за инициативата може да се получи на телефоните на центъра 0391 6 75 86 или на 0885 987 039.

Банковата сметка за дарения на кампанията е:

Пощенска банка

BG07 BPBI 7926 8465 3635 01

Вид плащане: 445100

Основание за плащане: Дневен център за люлка-везна

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?