DGNEWS.EU

Ремонтират част от магистрала „Марица”, движението в едно платно

Ремонтират част от магистрала „Марица”, движението в едно платно
Sep 29
12:00 2020

Ремонт в участък от 2,3 км на автомагистрала „Марица” се извършва в момента, съобщиха от областна администрация. Полагат се високи насипи на три участъка между км 99+400 до км 101+700 на лявото платно на автомагистралата в посока Свиленград. По отсечката вече са положени първите количества ломен камък в основата на пътя и се изграждат армонасипите. Предстои да бъдат положени още геомрежи, земна основа и нови асфалтови пластове. Предвижда се подобряване на отводняването на участъка, както и монтирането на нови пътни знаци, мантинели, шумна и пластична маркировка.

Поради ремонтната дейност лявото платно /посока Свиленград/ на АМ „Марица“ е затворено и движението в отсечката се осъществява двупосочно в дясното платно. Проектът трябва да приключи най-късно до 31 декември 2020 г.

Дейностите бяха инспектирани днес от областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова. От пътната агенция уточниха пред нея, че ремонтиращият се участък е построен през 80-те години на миналия век и за последно е обновяван през 1999 г. Оттогава досега на него са извършвани единствено частични ремонти на неравности по пътната настилка.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?