DGNEWS.EU

Дете прохожда с подкрепа на дарители. Нужна е помощ за рехабилитация

Дете прохожда с подкрепа на дарители. Нужна е помощ за рехабилитация
Dec 14
16:32 2020

Малката Радост Дукова от Димитровград е на път да проходи самостоятелно с подкрепата на дарители от региона. От 3-годишна възраст детето и семейството й се борят с хидроцефалия и детска церебрална парализа. Преди време дарителска кампания „Да помогнем на Радост да проходи”, проведена в Димитровград и региона набра средства, и детето  започна физиотерапия в център в Истанбул, Турция.

След 3 години рехабилитация Радост е преминала през няколко успешни операции и вече е почти самостоятелна в своята походка. Сега и предстои операция за сваляне на планки и пирони от двете крачета, а операцията се съпътства от едногодишна рехабилитация, сподели майка й Зорница.

Сумата по дарителската сметка на детето от 10 000 лв. е недостатъчна да покрие разходите за необходимите рехабилитационни курса. Тя ще стигне само за два, които са планувани през месеците януари и февруари. Семейството имаме и онлайн дарителска кампания в Хелпкарма, от която покрива разходите по престоя на детето по време на рехабилитацията като хотел и медицински застраховки.

На финала на кампанията семейството на Радост отново се обръща за помощ към хората с добри сърца.

Страница на детето във Фейсбук показва пътят, по който е минало детето в своето развитие и мечтата да проходи за 3 години.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?