DGNEWS.EU

530 крайно нуждаещи ще получават топъл обяд в Димитровградско

530 крайно нуждаещи ще получават топъл обяд в Димитровградско
Dec 17
17:41 2020

Община Димитровград започва прием на заявления за предоставяне на топъл обяд в условия на пандемия от COVID-19. Общо 530 желаещи ще могат да се възползват от услугата в следващите месеци. Определените целеви групи, които могат да кандидатстват за помощта с:

 -Лица без доходи или с ниски доходи под линията на бедност - хора в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

-Лица, поставени под карантина - без доходи или с ниски доходи под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.

-Лица, обект на социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

За да се гарантира, че помощта ще достигне до най-засегнатите от кризата, най-нуждаещите се лица ще идентифицират чрез всякакви източници на информация – заявления, сигнали на граждани, отворена телефонна линия, информация от Регионалната здравна инспекция за лица, поставени под задължителна карантина, информация от доставчици на социални услуги и институции и др.

Жителите на община Димитровград могат да подават заявления от утре, 18 декември 2020 г. във всички клубове на хората от третата възраст на територията на град Димитровград и при кметовете и кметските наместници по населените места в общината.

От администрацията съобщиха, че до 31 декември 2020 г. подкрепа чрез топъл обяд получават 170 лица от уязвими групи от община Димитровград по проект „Целево подпомагане с топъл обяд в Община Димитровград”, финансиран от държавния бюджет.

Заявления могат да се изтеглят от сайта на Община Димитровград ТУК.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?