DGNEWS.EU

Манолова и Отровното трио се явяват заедно на изборите

Манолова и Отровното трио се явяват заедно на изборите
Dec 29
16:20 2020

Споразумение за съвместни действия и общо явяване на парламентарните избори през 2021 г. подписаха днес „Отровното трио и гражданите“ и Партньорската мрежа „Изправи се.БГ“. Фокусираме се върху драстично, безусловно повишаване на доходите и увеличаване на пенсиите, правосъдната реформа, подкрепата за бизнеса и ревизия на управлението, заяви Манолова. Адвокат Хаджигенов подчерта, че подписаното обединение е началото на широка коалиция, всички срещу корупцията.

Подписахме споразумение за съвместни действия преди, по време и след изборите и за общи листи за явяване на парламентарните избори. Необходимо е обединение, защото срещу себе си имаме нещо голямо и богато с кюлчета и пачки, коментираха двамата пред журналисти.

Партньорската мрежа „Изправи се.БГ“ и Отровното трио са се договорили за 6 основни приоритета – осигуряване на честни избори, съвместно участие с общи листи на предстоящите избори, създаване на мнозинство, което да демонтира едноличния модел на Борисов, обща управленска платформа на базата на обявените от „Изправи се.БГ“ 70 мерки, които ще бъдат допълнени.

Адвокат Николай Хаджигенов заяви, че подписва споразумението като политически документ, от името на Отровното трио. Той подчерта, че няма да регистрират партия, както многократно досега са заявили и определи подписването на споразумението като втора стъпка от разчупването на политическите стереотипи. Единственият начин е да се обединим заедно в широка коалиция, всички срещу корупцията, защото срещу нас има един мастодонт, пълен с милиарди, с корупция, с много власт.

На въпрос с чии мандат ще се явят на изборите, Манолова отговори, че предстоят допълнителни разговори за това, като уточни, че мандатоносителите ще бъдат партии извън статуквото на настоящето Народното събрание. Тя заяви, че ще обявят и критериите за общите листи за явяване на изборите. „Изправи се.БГ“ очаква в тях да влязат граждански активни хора, доказани експерти, хора с граждански каузи и от Инициативни комитети. Граждански активните хора имат място в листите, независимо дали са партийни, безпартийни, леви или десни, подчерта тя.

Манолова допълни, че се очаква през следващите седмици да се постигне споразумение и с „Има такъв народ“ на Слави Трифонов и Демократична България за опазване на изборния процес от манипулации.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?