DGNEWS.EU

Първият сняг в Хасковско прекъсна тока, скъса жици и събори дървета

Първият сняг в Хасковско прекъсна тока, скъса жици и събори дървета
Jan 27
08:00 2021

Поради обилните снеговалежи през изминалата нощ в област Хасково без ток са 25 села. Няма затворени пътища, информират от областна администрация. Не се съобщава за проблеми в община Димитровград.

По данни на оперативните дежурни проблеми с електрозахранването има в няколко общини. В община Симеоновград без ток са 7 села: Тенево, Дряново, Дрян, Пясъчево, Навъсен, Свищов и Калугерово.

В община Хасково проблем с електрозахранването има в 7 села: Войводово, Тракиец, Елена, Стойково, Подкрепа, Динево, Любеново. В община Любимец без ток са 4 села: Вълче поле, Малко градище, Лозен и Белица. В община Ивайловград токът е прекъснал в 2 села: Бориславци и Плевун. В община Харманли 3 села: Шишманово, Черепово и Изворово, а в община Маджарово 2 села: Долни Главанак и Златоустово. Работи се на място за отстраняване на авариите по мрежата. 

От Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”– Хасково съобщават, че за изминалата нощ са се отзовали на 20 сигнала за скъсани жици и паднали дървета.

От Областно пътно управление – Хасково съобщиха, че на терен има 78 машини, които работят. Пътищата в Хасковска област са проходими при зимни условия и няма въведени ограничения.

Призовават се всички граждани, които нямат неотложни пътувания, да не излизат с автомобилите си.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?