DGNEWS.EU

Възстановяват счупения надпис „Dimitrovgrad” на площад „Поезия”

Възстановяват счупения надпис „Dimitrovgrad” на площад „Поезия”
Feb 01
15:00 2021

Започна възстановяването и ремонта на надписа „Dimitrovgrad”, който се намира на площад „Поезия” в центъра. Днес, местна фирма демонтира част от буквите на емблематичния и любим за много граждани и гости на града многоцветното име на града. Силно повредени и счупени в резултат на вандалски посегателства са част от буквите му. Надписът бе поставен в чест на 70-годишнината на града през 2017 година. 

Цветната композиция е с дължина 12 метра и е сред най-предпочитаните места за снимки в града. В нея има монтирани LED светлини, които светят с различни цветове и през нощта.

В резултат на посегателства три от обемните букви са счупени, които бяха демонтирани за ремонт. Поетапно ще бъдат свалени и възстановени засегнатите повърхности и на останалите букви. Цялостно ще бъде извършено укрепване на конструкцията на надписа, за да бъде защитен от вандалски прояви в бъдеще.  

Целта на поставянето на надписа бе да се подобри градската среда, да се популяризира позитивния имидж на града и да се подобри комуникирането му чрез социалните мрежи. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?