DGNEWS.EU

Ремонтират главни улици в Димитровград и селата през 2021 г.

Ремонтират главни улици в Димитровград и селата през 2021 г.
Feb 04
09:00 2021

Планираният размер на инвестиционната програма на община Димитровград за 2021 година е 16 758 971 лв., стана ясно на общественото обсъждане на бюджета снощи. Средствата са предвидени зао ремонти на улици и благоустрояване както в градската среда, така и по кварталите и малките населени места. По-важни акценти от инвестиционната програма са ремонт на бул. „Г.С.Раковски” от ул. „Гоце Делчев” до кръговото кръстовище на бензиностанция OMV, реконструкция на бул. „Стефан Стамболов” от мост над река Марица до пътния възел към кв.”Марийно”. По отношение ремонта по бул. „Г. С. Раковски” градоначалникът припомни, че реконструкцията е належаща от години, но поради липса на единомислие как точно да бъде благоустроено пространството, досега се изчакваше с ремонта.

В инвестиционната програма се предвижда ремонт на главната улица в с.Крепост, основен ремонт на ул. „Пеню Хасърджиев”и ул.”Иван Катъров” в  гр. Меричлери, основен ремонт на улици в кв.Черноконево, ремонт на общински пътища на територията на община Димитровград, основен ремонт на фасада на сградата на Дневен център за деца с увреждания и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, укрепване и възстановяване на моста над р.Марица.

На въпрос за трайното решаване на проблема с инфраструктурата на вилна зона „Габера”, кметът заяви, че са нужни 5 млн. лв. за цялостно решение на проблема с прокарване на канализация, водоснабдяване и оформяне на пътната инфраструктура. Подобен проект трябва да се реализира едновременно, а не на парче. Общината многократно е насипвала чакъл и изграждала улично осветление там, в отговор на желанията на хората. Факт е, че в последните години започна масово заселване във вилната зона и сега живущите в нея са близо 400. Липсата на наименование на улиците създава проблеми с вписването на точни адреси в личните документи на хората, както и с кореспонденцията и доставките от спедиторски фирми.

Тази година ще продължи изпълнението на проекти със средства от Европейския съюз сред които изграждане на Център за временно настаняване, благоустрояване и реконструкция на парк Марица, основно обновяване на общинския театър „Апостол Карамитев”, реставрация и ремонт на Културен дом „Химик”. Ще продължи и изпълнението на проекта за подобряване на качеството на атмосферния въздух, чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление, както и други проекти, които общината спечели и реализира от 2020 г.

Кметът на Димитровград Иво Димов съобщи, че Общината има подаден проект за Светилището на нимфите и Афродита край с. Каснаково, което се очаква да бъде финансирано.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?