DGNEWS.EU

Катя Панева влиза в парламента, "Демократична България" с нов представител в ОбС

Катя Панева влиза в парламента, "Демократична България" с нов представител в ОбС
Apr 09
08:00 2021

Димитровград ще има народен представител в 45-ото Народно събрание и това е Катя Панева от „Демократична България“. Това показва оповестеното от ЦИК тази нощ разпределение на мандатите по многомандатни изборни райони в 45-ото Народно събрание по метода на Хеър – Ниймайер.  Дясното обединение получава един мандат в Хасковския многомандатен избирателен район, който по волята на избирателите заема водачът на листата.

„Този мандат на "Демократична България" в Хасково е истински! За мен този резултат и на първо място са съвкупност от работата на всеки един от хората в кандидат-депутатската ни листа, на хората в нашия предизборен щаб и на хилядите, които ни повярвахте“. Така Катя Панева благодари за гласуваното й доверие чрез пост във фейсбук.

В момента Панева е общински съветник в местния парламент. След полагането й на клетва като народен представител на мястото й в Общински съвет – Димитровград ще влезе д-р Елена Киферова.

Катя Панева е магистър по европейска икономика и управление на администрацията. От 20 години работи в сферата на фармацията. Тя е собственик на аптека. Има дългогодишен опит в местната власт и разработването на политики, свързани с местните общности. Създател е на фонд „Ин Витро“ в Димитровград и е негов председател. Майка е на три деца. 

Разпределението на останалите мандати в Хасковско съвпада с прогнозните изчисления на база междинните резултати от изборите. ГЕРБ-СДС получава три мандата и в парламента влизат Делян Добрев, Георги Станков и Сашо Савов. 

Представител на „БСП за България” ще е Велизар Енчев, а на ДПС Сезгин Мехмед.

„Има такъв народ” ще се представлява сценариста Филип Станев, а „Изправи се! Мутри вън!” от Минко Ангелов.

В 45-ото Народно събрание ГЕРБ-СДС ще има 75 депутата, „Има такъв народ” - 51, „БСП за България” – 43, ДПС – 30, „Демократична България – обединение” – 27, а „Изправи се! Мутри вън!” – 14.

Решението на ЦИК може да видите ТУК.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?