DGNEWS.EU

Конкурс по краснопис обяви библиотеката в Димитровград за 24 май

Конкурс по краснопис обяви библиотеката в Димитровград за 24 май
Apr 20
10:34 2021

Конкурс по краснопис обави Градска библиотека „Пеньо Пенев” в Димитровград по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май.

Конкурсът се провежда съгласно политиката на Библиотеката за насърчаване на четенето и грамотността на децата и подрастващите. В него имат право да участват ученици от община Димитровград от І до ІV клас включително.

Конкурсът ще се проведе в 4 категории: І клас, ІІ клас, ІІІ клас и ІV клас.

Учениците работят самостоятелно върху посочен текст – стихотворението „Букви” на Цветан Ангелов.

Текстът трябва да бъде преписан с ръкописни букви при спазване на изучените правила за краснопис, правопис и пунктуация. Не се допуска използване на коректор, изтриване и задраскване на букви, думи или препинателни знаци.

Конкурсните работи се предават до 18:00 часа на 17 май 2021 г. в Детския отдел на Градска библиотека „Пеньо Пенев”, намираща сена адрес: Димитровград, ул. „Св. Кл. Охридски” № 7.

Специална комисия ще извърши преглед, оценяване и класиранев определените 4 категории.Предметни награди се предвиждат за първите три места в съответните категории, а за всички останали участници – грамоти.

Резултатите ще бъдат обявени на 21 май 2021 г., а награждаването на победителите ще се състои на 25 май 2021 г. в Лятната читалня на Библиотеката.

Конкурсните работи на класираните ученици ще бъдат публикувани на информационните канали на библиотеката: официалната интернет страница http://biblioteka.dimitrovgrad.bg/,Фейсбук страниците на Градска библиотека „ПеньоПенев-Димитровград” и на Детския ни отдел; на нашите профили в Instagram -https://www.instagram.com/bibliotekadimitrovgrad/ и вTwitter -https://twitter.com/home?lang=bg ; както и в YouTube каналани - https://www.youtube.com/channel/UCzMJWafYJGozn2bZirzZ9Vw

Букви

Буквите като дечица

тичат, скачат в надпревара:

ту се хващат за ръчица,

ту се крият из буквара.

Не играйте днес на жмичка,

мои буквички добри!

Ще ви събера самичка,

ще ви преброя дори.

Зная: всичките сте трийсет!

К, не крий се!

М, не крий се!

Я елате най-отпред,

под големия портрет.

С вас започват имената

на двамина славни братя.

Кирил и Методий с вас

искам да напиша аз.

Цветан Ангелов

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?