DGNEWS.EU

Удостояват с почетно отличие д-р Валентин Палашев посмъртно

Удостояват с почетно отличие д-р Валентин Палашев посмъртно
May 10
18:00 2021

Кметът на община Димитровград Иво Димов предлага с най-високото почетно отличие да бъде удостоен посмъртно анестезиологът д-р Валентин Палашев. Дългогодишният завеждащ ОАИЛ в МБАЛ „Св.Екатерина” и неин заместник-управител в последните години загуби битката с коронавируса в края на март.  

В предложението си градоначалникът изтъква: „Димитровград има своите достойни граждани, които работят и изграждат доброто му име със своя пример в обществото и професията си.

Има хора, които надхвърлят професионалният си дълг и със своята отдаденост и обществена роля, превръщат една от най-хуманните професии в призвание, а здравето и живота на пациентите в своя кауза. Такъв пример е анестезиологът д-р Валентин Палашев, който с личните си човешки и професионални качества издигна високо ценности като достойнство, чест, отдаденост. Човещината и професионализма описват напълно неговият талант и призвание да бъде лекар и да дава спокойствие и надежда на хората около себе си. Човек с голямо сърце, винаги готов да откликне на чуждите неволи и страдания. Моралното етично отношение към пациенти и колеги му спечелиха заслужено място в сърцата на хиляди наши съграждани.

Ерудиран специалист, високо ценен от медицинската общност  д-р Валентин Палашев завинаги свърза името си с нашия град. Неговият избор да остане да работи в местната болница и да отдаде цялата си енергия за нея е доказван неколкократно след отхвърляне на примамливи предложения за реализация в големи болници в страната и чужбина.

Чрез дългогодишния си и упорит труд той спомогна за запазването на болницата в Димитровград и нейното развитие през последните няколко години.

Благодарение на неспирното си търсене за знания и умения, като ръководител той успя да превърне Отделението по анестезия и интензивно лечение в местната болница на едно много високо съвременно ниво. Това многократно е спасявало човешки животи. До последно, дори болен, той продължи да мисли за болницата и пациентите и по негова инициатива бе закупен апарата за неинвазивна вентилация с какъвто се работи в най-добрите български болници. Д-р Валентин Палашев има висок личен принос за развитието на димитровградската болница...".

Д-р Валентин Палашев е роден в Димитровград на 18 май 1962 г. Завършва средното си образование в родния град, след което и медицина във Висш медицински институт – гр.Стара Загора. Работи с най-тежките случаи над 30 години. Има дъщеря Лора и син Димитър. С неговата смърт на 29 март 2021 г. здравеопазването и гражданите на Димитровград загубиха един от най-достойните си и ценени лекари.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?