DGNEWS.EU

Жара най-смелата в БСП - Димитровград: Нужни са оставки горе и по места

Жара най-смелата в БСП - Димитровград: Нужни са оставки горе и по места
Jul 01
19:13 2014
Народният представител от Димитровград Жара Пенева стана първият висш социалист от региона, който открито заговори за оставка на лидера Сергeй Станишев и промени в ръководствата на партията по места. 

"Вярно е, че бях сред основните поддръжници на Станишев, но нещата се обърнаха на 180 градуса с решението на Станишев да избяга в Брюксел. Сега излиза, че в предизборната кампания за Европейски парламент сме лъгали хората в очите", коментира за dgnews Пенева. 
Тя е била сред 50-те активисти на БСП от цялата страна, които са се събрали в къщата на Димитър Благоев на столична улица „Лайош Кошут”, за да обсъдят бъдещето на столетницата и на България. 
"Няма никаква завера. Това е дискусионен клуб, в който обсъждахме възможностите за свикване на извънреден конгрес на БСП и бъдещето на лидерското място в партията. За мен и колегите в парламентарната група не е драма, че парламентът се разпуска, апатията обаче е очевдна и тя е по-страшна. 
Според Жара Пенева са необходими и промени по места, които да гарантират приемственост в партията, тъй като някои се изживяват в общинските организации като феодали. Мнението на депутата е, че промените следва да се извършат отгоре надолу.  
На въпрос на dgnews дали зад исканията за оставка на Станишев не е продиктувани от страха на социалистите кой ще реди листите за престоящите парламентарни избори, Пенева заяви: Естествено, че е важно кои стои начело на партията и кои ще са водачите на листите. Видяхте какъв успех постигна БСП в Хасково с Драгомир Стойнев.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?