DGNEWS.EU

Училищата могат да кандидатстват по общинска програма за дигитализация

Училищата могат да кандидатстват по общинска програма за дигитализация
Jun 01
16:57 2021

От днес общинските училища могат да кандидатстват за дигитализация по Общинска програма „Модернизация в системата на училищното образование чрез дигитални технологии” за 2021 г. Програмата бе приета от Общинския съвет на 27 май т.г. с цел

да подкрепи финансово училищата в общината за подобряване обезпечеността с дигитални устройства, приложения и решения в сферата на информационните и комуникационни технологии за образованието.

Общият бюджет на програмата е 60 000 лв. с ДДС, като максималният размер на финансиране по подаден проект е 10 000 лв. с ДДС. Срокът за кандидатстване по програмата е от днес до 31.07.2021 г. Изпълнението на дейностите трябва да приключи до 30.11.2021 г.

По програмата ще се финансират дейности, свързани със закупуване на съвременни технологични средства, оборудване на кабинети, придобиване на програмни продукти и лицензи, които влизат в една от следните категории:

-Образователни решения по роботика, информационни технологии и програмиране;

-Образователни решения за компютърна лаборатория и компютърно моделиране 2-5 клас;

-Образователни решения за проектно базирано обучение с виртуална и добавена реалност.

-Преносими компютри и таблети;

-Специализирано оборудване за кабинети в направленията природни науки, (дигитални) технологии, роботика и програмиране, инженерство и математика;

-Програмни продукти и лицензи.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?