DGNEWS.EU

Поредица събития през юни в Димитровград

Поредица събития през юни в Димитровград
Дигитална проекторна система в Звездната зала на планетариума ще бъде открита в средата на юни
Jun 05
12:31 2021

Под надслов "Да изпратим пролетта...с маратон от събития за малки и големи" през месец юни в Димитровград ще има богато разнообразие от концерти, фестивали, музикално-поетични вечери, театрални постановки.

Днес стартира Националния конкурс за забавна песен на фолклорна основа „Златен извор” в лятната читалня на Градска библиотека "Пеньо Пенев". На 8,9 и 10 юни, отново там ще се проведe тазгодишното издание на Младежките театрални празници. В Клуба на дейците на културата е предвидена творческа вечер за Мариана Ангелова и премиера на новата книга на Мина Карагьозова „Душата горе”.

На 12 юни ще има две прояви - от 10.00ч. в село Крум ще могат да се видят ръкоделия на местните майсторки с плетива и изпълнения на стари градски песни, а вечерта в пространството на централната пешеходна алея на бул."България" ще се състои деветото издание на фестивала "С танците на дедите ни`2021" и Малък панаир на занаятите с международно участие. 

В средата на месеца ще се проведат две образователни събития - откриване на Дигитална проекторна система в Звездната зала на НАОП „Джордано Бруно” и представяне на новата общинска програма „Модернизация в системата на училищното образование чрез дигитални технологии”.

Концерт на Забавно-духов оркестър, благотворителен концерт, изложба на Унгарския културен институт, Общинския конкурс за детско творчество „Шанс `202 1 ”, третото издание на Националната научна конференция "Светът на българина през XX век", са планираните събития за втората половина на месец юни. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?