DGNEWS.EU

ГЕРБ-СДС регистрира кандидат-депутатската си листа в Хасково

ГЕРБ-СДС регистрира кандидат-депутатската си листа в Хасково
Jun 07
15:00 2021

Коалиция ГЕРБ-СДС внесе документи за регистрация на листа от 16 кандидати за народни представители от Хасковски избирателен район. Областният лидер на ГЕРБ Делян Добрев, който е неин водач съобщи, че в листата има значително обновление. „Новите имена са на млади хора, със свежи сили и идеи за работа. Нашата кампания ще бъде, както винаги позитивна и градивна. Не се съмнявам, че ще бъдем отново първа политическа сила. Целта ни е да спечелим три мандата от Хасковски регион“, подчерта Делян Добрев. Той представи колегите си и подчерта, че за пореден път кандидатите на ГЕРБ-СДС са местни хора, с идеи и възможности за тяхната реализация, отборът тръгва към mарламентарните избори за победа.

1.         Делян Александров Добрев – икономист – Хасково

Делян Добрев е от Хасково. Политик от ГЕРБ, икономист, Министър на икономиката, енергетиката и туризма в първото правителство на Бойко Борисов. Депутат в 41, 42, 43, 44 и 45 НС. Председател на Комисия по енергетика в НС 2014 – 2019. Владее английски език. Делян Добрев е женен с три деца.

2.         Д-р Георги Тенев Станков – ветеринарен лекар – Любимец

Д-р Георги Станков е от Любимец. Магистър по ветеринарна медицина. Народен представител в 44 и 45 НС. Член на Комисията по отбрана, Комисията по земеделието и храните и на Комисията по политиките за българите в чужбина.

3.         Стефан Димитров Димитров – икономист – СДС- Димитровград

Стефан Димитров е от Димитровград. Икономист, прокурист на „Неохим“ АД. Кмет на община Димитровград в мандат 2007-2011 г. Председател на Общински съвет – Димитровград в мандат 2011-2015 г. Регионален председател на КРИБ за област Хасково. Владее английски език. Семеен, баща на три деца.

4.         Динко Петров Тенев – икономист – Хасково

Динко Тенев е от Хасково. Икономист, магистър по стопанско управление. Работил в сферата на енергетиката и ВиК - сектора, два мандата общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет Хасково. Заместник-кмет на община Хасково.

5.         Божидар Петков Петков – икономист – МГЕРБ Димитровград

Божидар Петков е от Димитровград. Магистър по бизнес и управление от Икономически университет във Варна. Общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет Димитровград, предприемач.

6.         Митко Костадинов Полихронов – предприемач – Хасково

Митко Полихронов е от Хасково. Народен представител в 44 НС. Член на Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения и на Комисията по енергетика. Женен с две деца.

7.         Евгения Даниелова Ангелова – финансист – Хасково

Евгения Ангелова е от Хасково, депутат в 43 и 44 НС, зам.-председател на КБФ и член на КЕВКЕФ. Магистър по финанси от университет в САЩ и магистър по бизнес администрация от Великобритания. Владее английски, семейна с едно дете.

8.         Д-р Стефка Здравкова Стефанова– ветеринарен лекар – Харманли

Д-р Стефка Здравкова е от Харманли. Дипломиран ветеринарен лекар от Тракийски университет Стара Загора със собствена ветеринарна практика. Областен управител на област Хасково от 2019 година до май 2021г. Преди това заема поста заместник областен управител. Д-р Стефка Здравкова е майка на две деца.

9.         Митко Петров Петров – икономист – МГЕРБ Хасково

Митко Петров е от Хасково, магистър по „Маркенинг“ от ПУ “Паисий Хилендарски“. С 9 годишен стаж в сферата на маркетинга в една от най-големите пивоварни компании. Два пъти избиран за общински съветник от ГЕРБ Хасково. От 2019 г. до май 2021г. заместник областен управител на област Хасково.

10.       Живко Цветков Спасов – тик токър – МГЕРБ Ивайловград

Живко Спасов е от Ивайловград, член МГЕРБ, общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет Ивайловград. Тик токър с над 190 хиляди последователи в социалните мрежи и над 10 млн. харесвания на публикации.

11.       Атанас Емилов Асенов – предприемач – Хасково

Атанас Асенов е от Хасково. Два мандата общински съветник от ГЕРБ Хасково, предприемач.

12.       Гергана Илиева Петрова- педагог – Хасково

Гергана Петрова е от Хасково. Магистър по математика към СУ „Св. Климент Охридски“,  специализация: Учител по математика и информатика. Гергана Петрова е директор на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Хасково. Общински съветник от ПП ГЕРБ в общински съвет Хасково. Омъжена с две деца.

13.       Д-р Мариян Дойчев Кръстев – ветеринарен лекар – Свиленград

Д-р Мариян Кръстев е от Свиленград, дипломиран ветеринарен лекар от Тракийски университет Стара Загора, работи в ОДБХ Свиленград, общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет Свиленград, владее английски и руски език.

14.       Мария Йорданова Белчева – икономист – МГЕРБ Любимец

Мария Белчева е от Любимец. Бакалавър от Университета по хранителни технологии, специалност „Индустриален мениджмънт“ с професионална квалификация инженер - мениджър. В момента учи магистътска степен в УХТ, специалност „Корпоративен бизнес и предприемачество“. Владее английски език, семейна.

15.       Емил Димитров Френгов – инженер- химик – МГЕРБ Димитровград

Емил Френгов е от Димитровград. Общински съветник от ГЕРБ в Общински съвет Димитровград. Магистър инженер-химик от Химикотехнологичен и металургичен университет  София (ХТМУ). Работи във фирма за производство и флексопечат на термо-свиваеми фолиа и опаковки. Владее английски език.

16.       Георги Валентинов Димитров – футболен съдия – МГЕРБ Хасково

Георги Димитров живее в с. Стамболийски, община Хасково. Бакалавър- специалност “Педагогика на обучението по физическо възпитание”, квалификации: ски инструктор, спортно ориентиране, инструктор по кану каяк, сърф и водни спортове, бадминтон, тенис, футбол и др.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?