DGNEWS.EU

Лекари от „Майчин дом” ще преглеждат и в Димитровград

Лекари от „Майчин дом” ще преглеждат и в Димитровград
Jun 21
13:00 2021

Договор за сътрудничество и съвместна дейност в областта на здравеопазването чрез извършване прегледи за майчино и детско здраве и за онкологичен скрининг подписа днес кметът на община Димитровград Иво Димов със специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология "Майчин дом" - София. От страна на университетската болницата договорът е подписан от проф.д-р Иван Костов, д.м.н., а основен координатор по изготвеното сътрудничество е д-р Николай Гешев, асистент по акушерство и гинекология към клиниката по патология на бременността в "Майчин дом". 

Кметът на общината изрази задоволството си от предстоящата съвместна работа и благодари на д-р Гешев за оказаното съдействие.  Той сподели, че Община Димитровград ще продължи да се стреми към осигуряването на нови възможности за получаване на по-добри здравни услуги от гражданите в общината.

Д-р Николай Гешев сподели, че като димитровградчанин се радва, че в Димитровград ще могат да се извършват подобен тип прегледи, тъй като скриниговите профилактични прегледи са изключително важни. Те ще обхващат четири основни направления: онкологичен скриниг, стерилитет, скрининг на рак на гърдата и обща гинекология. Благодарение на сътрудничеството между най-голямата и най-стара АГ болница в страната и община Димитровград, специалисти от здравното заведение ще предоставят на място качествени медицински прегледи. 

В пресконференцията участва и ВрИД зам.управител на МБАЛ "Св.Екатерина" д-р Алдин Карагьозов, който адмирира политиката на общината и каза, че с тези прегледи местната власт продължава да се грижи за здравето на своите граждани, като им предоставя достъпно високоспециализирано здравеопазване. 

Първите прегледи в Димитровград ще започнат от 10 юли, след предварително записване в кабинет в Медицински център "Шанс".

Кметът съобщи още, че общината е спечелила проект за допълнително финансиране по проект "Интелигентна медицина (SMART_MED) и вече е обявена поръчка за офталмологична апаратура за очни прегледи, многопараметрични пациентски монитори за непрекъснато наблюдение на ключови витални параметри, респиратор за изкуствена белодробна вентилация за деца и възрастни и мобилиен дигитален ренген. 

Д-р Николай Гешев е специалист по акушерство и гинекология в София с медицински опит и интереси в областите ултразвукова диагностика, проследяване на бременност, скрининг в онкогинекология, колпоскопия и лечение на лезии на маточната шийка. Завършва с отличие Медицински университет София през 2015 г. От 2016 г. специализира Акушерство и гинекология в СБАЛАГ "Майчин дом" София. Завършва магистратура по Здравен мениджмънт през 2017 г. към Факултета по обществено здраве в Медицински университет София. Член на Български лекарски съюз и е участвал в над 30 национални и европейски конгреси и семинари по специалността.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?