DGNEWS.EU

НКЖИ получава 58,6 млн. лв. за приоритетни жп проекти

НКЖИ получава 58,6 млн. лв. за приоритетни жп проекти
Jul 03
12:53 2014
Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще получи 58.6 млн. лв. за изпълнение на приоритетните си проекти - реконструкцията на жп линията Първомай - Свиленград и за модернизация на участъка Септември - Пловдив. Това стана възможно с прехвърляне на свободни средства от приоритетна ос 2 в приоритетна ос 1 по оперативна програма "Транспорт" гласувана от правителството. Така европейските средства ще покрият финансовият недостиг по програмата за железопътен транспорт.
 Прехвърлянето на средства от пътища към жп проекти се налага поради изчерпване на паричния ресурс на ос 1 по програмата „Развитие на железопътната инфраструктура по трансевропейските и основните национални транспортни оси”. Решението на кабинета ще позволи изпълнение на приоритетните жп проекти и максимално усвояване на средствата от ЕС.
Междувременно заради ремонтните в района на димитровградската жп гара, от днес до 3 октомври 2014 г. спират влаковете между гарите Димитровград и село Подкова. Пътниците по линията Димитровград-Хасково-Кърджали-Момчилград-Подкова и обратно ще се возят с автобуси.0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?