DGNEWS.EU

Библиотеката и Детския център в Димитровград с нови директори

Библиотеката и Детския център в Димитровград с нови директори
Jul 26
16:26 2021

Градска библиотека "Пеньо Пенев" и Общинско предприятие „Детски и младежки център”в Димитровград  са с нови директори, след спечелени конкурси. Валентина Терзиева е висококвалифициран специалист по библиотечно дело. До момента тя бе временно изпълняващ директор на библиотеката, след пенсионирането на Петко Каневски. Валентина Терзиева е магистър по „Библиотечно-информационни науки и културна политика”" в СУ „Св.Климент Охридски” във Философския факултет, катедра „Библиотечно-информационни науки”", и настоящ докторант в УниБИТ.

Тя е и професионален бакалавър по „Книгоразпространение” и бакалавър по „Библиотечно-информационни дейности”. Работи в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ – Димитровград от 14 години, завеждащ звено „Читалня за точни, приложни и хуманитарни науки“. В периода 2017-2020 е главен библиотекар.

Проявява интерес в областта на маркетинга и библиотечния мениджмънт, връзките с обществеността. Автор е на книгата „Очи към света – хроника на едно шестдесетилетие“, посветена на историята на библиотеката, нейната роля и значение за града. Владее английски език.

Евгени Пенев е спечелил конкурса за директор на ОП „Детски и младежки център”. Пенев е добре познат в системата на образованието в Димитровград, с 25-годишен професионален опит на педагог. През последните две години е старши начален учител в ОУ „Ал.Константинов”, преди това 11 години е бил зам.-директор по учебната дейност на училището. Евгени Пенев е с III Професионално-квалификационна степен от СУ "Св.Климент Охридски". Завършил е висше образование през 1996 г. в ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград.  Владее немски език.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?