DGNEWS.EU

Библиотеката представи книги с автографи на видни личности от фонда си

Библиотеката представи книги с автографи на видни личности от фонда си
Aug 30
16:42 2021

Отбрани книги с автографи на видни личности от фонда си представи днес Градска библиотека „Пеньо Пенев” в Димитровград. Специалната изложбата се откри по повод 74 години от създаването на Димитровград, които ще отбележим официално на 2 септември.

Книгите са дарявани или закупувани от културната институция през годините. Броят им във фонда на библиотеката е над 300, споделиха от културната институция.

Специално място в изложбата е отредено на изданията с автографи на носители на националната и международната литературни награди „Пеньо Пенев”, както и на почетни граждани на Димитровград и на творци от града и общината.   

Сред книгите има автографи на президентите Желю Желев и Георги Първанов, на вицепрезидента Тодор Кавалджиев, на скулптора Вежди Рашидов, на академиците Васил Гюзелев и Васил Сгурев, на известни български историци,писатели и творци.

Специални гости на откриването бяха заместник-кметът на Димитровград Яшо Минков, който поздрави домакините за инициативата и главният архитект на общината арх. Елисавета Георгиева. Събитието уважиха още дейци на културата от Димитировград.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?