DGNEWS.EU

Община Димитровград ще финансира 4 проекти на граждани

Община Димитровград ще финансира 4 проекти на граждани
Sep 24
20:28 2021

Общо 4 проекти на граждани за озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки, ще бъдат финансирани до 5 000 лв. за от Община Димитровград, съобщиха оттам. Набирането им стартира в началото на лятото, а крайният срок за подаване на проектите бе 31 август 2021г. Традиционната кампания се провежда всяка година под мотото „За приветлива градска среда”.

Финансирани ще бъдат: парково пространство на ул. „Александър Стамболийски”; детска площадка на бул. „Г.С.Раковски” зад бл.№5; междублоково пространство между бул. Н.Й.Вапцаров и ул. Гео Милев №2; и междублоково пространство на ул. .„Гео Милев” до бл.№18.

Предвидените дейности включват доставка на детски съоръжения, паркова мебел и фитнес уреди. Допустими са за финансиране и се отнасят за съществуващи детски площадки или междублокови пространства, които се нуждаят от благоустрояване.

Средствата ще бъдат предоставени от Община Димитровград след приключване на всички дейности по проектите и приемане на работата от комисия, и отчитане на разходите с необходимите документи. Срокът за реализацията на проектите е 30.11.2021г.

Предстои с домоуправителите да бъдат сключени договори за финансиране и изпълнение на одобрените проекти.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?