DGNEWS.EU

Есенни музикални дни в Димитровград стартират от 7 октомври

Есенни музикални дни в Димитровград стартират от 7 октомври
Oct 05
09:00 2021

Поредното издание на Есенни музикални дни - Димитровград ще се проведе от 7 до 27 октомври, съобщиха от Общината. Първият концерт е в четвъртък от 18 часа в лятната градина на Градска библиотека „Пеньо Пенев”. Гостуват Александър Леков трио (Александър Леков – китара , Жулиен Кутманов -  клавишни, Боян Тодоров – перкусии).

На същото място и в същия час на 13 октомври ще свирят Акустично джаз трио -Димитровград със специалното участие на Борис Тъканов - саксофон и Ева Перчемлиева – Тъканова - перкусии.

На 17 октомври от 18.30 часа отново в лятна читалня ще бъде излъчен филма „BUDAPEST  NOIR” със субтитри на български. Филмът е екранизация по едноименната книга на унгарския писател Вилмош Кондор, която излезе и на български език през 2015 г. в превод на Юлия Крумова. СЖигмонд Гордон, един разочарован криминален журналист, разследва смъртта на брутално убито младо момиче през 30-те години на миналия век в Будапеща. Гордон е разкъсван от любопитство и колкото повече се опитват да го сплашат, толкова по-упорито върви по следите. Нишките водят в много посоки и изглежда не е в ничий интерес истината да бъде разкрита.

На 19 октомври от 18 часа в художествената галерия „Петко Чурчулиев” ще се открие изложбата типофото на катедра „Графичен дизайн” към Университета по изкуствата в Будапеща.

От 25 до 27 октомври в рамките на Дните ще се промеде и Младежкия джан фестивал в Димитровград.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?